Poll toont de meeste Crypto-entiteiten die denken dat regeringen de grootste bedreiging vormen voor Bitcoin.

In de afgelopen jaren heeft de crypto-markt nogal wat aan kracht gewonnen op de wereldwijde markt, waarbij verschillende geldschieters en financiële instellingen zijn gaan investeren in de crypto-markt. Toegegeven, de opkomst van de crypto-markt is grotendeels te danken aan de rol van Bitcoin als pionier op het gebied van crypto. De exponentieel groeiende populariteit van Bitcoin lijkt echter te worden geconfronteerd met een aantal obstakels, voornamelijk van de grote spelers in het oude economische systeem.

In een twitterbericht heeft een populaire BTC-voorvechter met de naam PlanB een opiniepeiling gehouden waarin mensen gevraagd werd om de meest ernstige bedreiging die Bitcoin in de komende 2 jaar zou kunnen tegenkomen, te identificeren.

Verbod of regelgeving

De resultaten van de peiling laten zien dat meer dan 50% van de mensen denkt dat de overheid een bedreiging vormt voor Bitcoin. Met name Bitcoin en andere crypten zijn verboden in sommige landen die cryptokringen zien als een bedreiging voor hun eigen sterke greep op de valutacontrole en als een expresweg naar de ongecontroleerde vrijheid van mensen. Andere landen hebben gekozen voor een nogal liquide aanpak van Bitcoin. Regulering is zo’n aanpak geweest, waarbij de regeringen een sterke implementatie van de KYC-regels voor cryptobeurzen eisen.

Aangezien het enige doel van Bitcoin was om overheidsinmenging in de financiële transacties van mensen te voorkomen, lijken de verboden en sterke regelgeving gericht te zijn op het uithollen van deze mogelijkheid, en daarmee een zeer actuele bedreiging te vormen voor de bruikbaarheid van Bitcoin op de lange termijn als een levensvatbaar kanaal dat beweerd wordt om de veiligheid en privacy te bevorderen.

De opkomst van Altcoins en DeFi

De opkomst van Altcoins en de Defi-markt is gemarkeerd als de tweede ernstige bedreiging voor Bitcoin. Een snelle blik op de resultaten van de peiling leert dat ongeveer 18% van de mensen dat denkt.

Het is zelfs zo dat de altcoin-markt al lang wordt aangeprezen als moeilijk los te koppelen van de invloed van Bitcoin. In het geval van DeFi is het opvallend dat er enkele DeFi-protocollen zijn geweest met penningen die hoger geprijsd zijn dan de Bitcoin. Een daarvan is Yearn Finance. Op het moment van dit schrijven wordt YFI gewaardeerd op 33.869 dollar, terwijl BTC handelt op 11.686 dollar.

De termijnmarkt

De termijnmarkt is ook een andere bedreiging. In dit geval is er echter een positieve ontwikkeling geweest, omdat meer handelsmarkten de lancering van Bitcoin-futures ook accepteren.

Kan de Bitcoin-previsie worden gebruikt?

Hoewel Bitcoin een combinatie van bedreigingen lijkt te zijn, moet worden opgemerkt dat de topcrypto in het verleden heeft gewonnen tegen ernstige negatieve gevoelens. In feite is een grote meerderheid van de mensen nog steeds bullish voor Bitcoin. Een goede indicator hiervoor is de toegenomen instroom van institutionele fondsen in de BTC-markt.